Op vakantie naar Curaçao

Curaçao geneest!

Er zijn meerdere verhalen in de omloop die de naamgeving van Curaçao verklaren. Een van de mooiste is deze verklaring: aan het eind van de 15e eeuw voer Christoffel Columbus door het gebied van de Carabïsche zee om dit in kaart te brengen, op een van zijn schepen liepen de Portugese zeelieden scheurbuik op en omdat zij het vooruitzicht van een zeemansgraf niet zo aantrekkelijk vonden, vroegen zij om aan een van de nabijgelegen eilanden aan wal gezet te worden en daar te sterven. Vervolgens aten zij het lokale verse fruit en genazen snel door de overvloed aan vitamine C. Toen de schepen opnieuw langsvoeren, zagen de overige zeeleiden de bemanning levend en wel op het eiland. En zo ontstond de naam Curaçao uit “cura” het Portugese woord voor genezen. Of dit waar is, weet men niet, er doen nog tal van andere verklaringen de ronde.

Willemstad

Veel restaurants, winkels en mooie oude gebouwen, zoals Fort Amsterdam en het paleis van de gouverneur en musea bevinden zich in het stadsdeel Punda, wat direct aan de waterkant gelegen is. Aan de overkant, in Otrabanda bevindt zicht het deel van Willemstad dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Toeristen zijn hier graag en de wijk die vroeger vervallen was, wordt steeds meer opgeknapt. Waarschijnlijk is het meest getoonde beeld van Curaçao de Handelskade, een karakteristieke kade met gevels die een oud-Hollands uiterlijk hebben, maar die naar goed Carabïsch gebruik in vrolijke kleuren geverfd zijn. Een vakantie naar Curaçao is pas af als je een bezoek aan de hoofdstad gebracht hebt.

Curacao

Handelskade Willemstad©Pexels.com

Overnachten op Curaçao

Op Curaçao vind je heel veel geschikte plekken om je vakantie vorm te geven. Het hangt helemaal van je eigen behoeften af waar je het beste kunt boeken. Wil je een all inclusive vakantie of boek je liever bij een klein en gezellig familiehotel? Wil je de vrijheid van een vakantiewoning of appartement of toch liever een vijf sterrenresort. Curaçao heeft het allemaal, je hoeft alleen maar uit te kiezen wat jij graag wilt.

aanbieding URL omschrijving
Vakantie op Curacao

Non-stop naar Curaçao

Naar Curaçao vertekken er meedere keren per dag directe vluchten. De gemiddelde vluchtduur is zo’n tien uur en je kunt met KLM of TUI vliegen. Tijdens de vlucht weer terug naar Nederland is er soms een stop op Aruba, lang duurt deze stop meestal niet. Woon je in zuidoost-Nederland, dan zou je kunnen overwegen om vanaf Düsseldorf naar Curaçao te vliegen. De vliegduur is dan misschien langer, dan vanaf Schiphol, maar de wachttijden en ticketprijzen kunnen gunstiger zijn.Bovendien zijn er veel voordelige parkeeraanbiedingen bij de luchthaven van Düsseldorf.

Lees ook in onze special ook onze bijdrages over Aruba en Bonaire!