Exotisch en ver: Azië heeft voor elk wat wils!

Waarom je een rondreis door een of meerdere Aziatische landen zou moeten overwegen? Daarvoor zijn eigenlijk te veel redenen te bedenken om op te noemen, maar laten we eens beginnen. Het is natuurlijk handig als je van tevoren weet wat je graag wilt zien en wilt doen. Waar houd je van, wat doe je graag op vakantie? Ben je iemand die liever de natuur opzoekt, of is voor jou juist cultuur of geschiedenis belangrijk? Ben je eerder sportief en actief of een echte lekkerbek en ga je vanwege het lekkere eten op pad? In Azië kun je alles vinden, wat je ook zoekt en natuurlijk hoef je je niet tot één categorie te beperken. Het mooie van een rondreis is juist, dat je het zo kunt organiseren als jij het wilt en talrijke combinaties kunt maken. Daarom zou je een reis naar Azië moeten overwegen.

Vlieg met een luchtballon over Bagan in Myanmar
Vlieg met een luchtballon over Bagan in Myanmar
©lkunl/Fotolia.com

Meer dan 43 miljoen vierkante kilometer...

Goed, Azië is immens groot, en je zult keuzes moeten maken. De meesten van ons kunnen slechts drie, hooguit vier weken per jaar , aaneensluitend op vakantie gaan. Dan kun je natuurlijk nooit het hele werelddeel bezoeken. Welke richting gaan jouw vakantieverlangens uit? Elk land, of streek heeft zijn eigen bijzonderheden en wellicht weet je al dat je het liefst naar Zuidoost-Azië gaat, of heb je je oog laten vallen op een rondreis door China of India. Het helpt natuurlijk als je weet waarheen je wilt gaan. Als dat echter niet het geval is, kun je echter ook bedenken wat voor een soort reis je aanspreekt: een culinaire rondreis door Thailand of liever in de voetsporen van het verleden wandelen om keizerlijk China te ontdekken. Maak voor jezelf een lijstje wat je wél en wat je niet leuk vindt om te doen. Bedenk of je eerder sportief bent en de natuur wilt induiken (figuurlijk of letterlijk!) of dat je liever zoveel mogelijk cultuur en historie wilt beleven.

Must-do-in-Azië of beter: must-see-in-Azië

Of heb je misschien al een bucket list voor Azië? Van de zeven wereldwonderen der natuur zijn er maar liefst vier in Azië te bewonderen: de populaire Halong Bay in Vietnam, het vulkanische Jeju eiland in het zuidelijkste puntje van Zuid-Korea, de 8 kilometerlange ondergrondse rivier van St Paul's Subterranean river national park in de Filipijnen en als laatste het eiland Komodo in Indonesië, zogenoemd vanwege de komodovaraan die hier zijn beschermde leefomgeving heeft.

Verken de ondergrondse rivieren van Palawan in het Subterranean River National Park

Verken de ondergrondse rivieren van Palawan in het Subterranean River National Park
©outcast85/Fotolia.com

Naast deze natuurlijke hoogtepunten hebben ook mensenhanden de prachtigste historische aandenkens in het landschap achtergelaten. Natuurlijk de vele keizerlijke paleizen in Thailand, China en Japan. Maar waarschijnlijk zullen als eerste de eeuwenoude en wereldberoemde tempels van Azië bij je opkomen. Denk aan de Borobodur in Indonesië, de tempelstad Magan in Myanmar of, natuurlijk, de Taj Mahal in India. Staat één van deze natuurlijke of culturele wereldwonderen op je bucket list, dan zou je dit wonder als uitgangspunt kunnen nemen en daaromheen je reis naar en door Azië kunnen plannen!

Rondreis: individuele vrijheid versus groepsgevoel

Je wilt zoveel mogelijk zien en doen, in zo weinig mogelijk tijd? Dan is een rondreis voor jou de ideale manier van vakantie vieren in Azië. Je verblijft steeds een korte periode op een vakantiebestemming en gaat dan door naar de volgende bezienswaardigheid. Vermoeiend? Ja, zeker. De moeite waard? Meer dan! Bovendien kun je rustdagen inbouwen, zodat je de tijd neemt om alle nieuwe indrukken te verwerken en te genieten van het lekkere eten en misschien is er zelfs wel tijd om te luieren op witte zandstranden.

Binnen het rondreizen kun je kiezen voor veel vrijheid en een individuele rondreis uitzoeken of, als je liever niet alleen reist, zijn er talloze groepsrondreizen in Azië uit te zoeken. Beslis waar jij of jullie heen willen gaan en bekijk alle mogelijkheden die georganiseerd reizen je te bieden heeft. Je hoeft je geen zorgen te maken over de taal of over de vreemde valuta en je kunt samen met je groep de nieuwe ervaringen beleven en verwerken. Overigens wil indidueel reizen niet zeggen dat je niet georganiseerd kunt reizen. Veel reisorganisaties bieden mogelijkheden aan om samen met jou een reis op maat samen te stellen. Dan heb je het helemaal zoals jij het wilt, en is de reis door een reisspecialist georganiseerd.

Wat heeft reizen naar Azië je te bieden?

Het exotische verre: de vriendelijke bevolking, immens cultureel erfgoed, diepblauwe zee, witte zandstranden, kokosnoten, vers tropisch fruit en hemelse curry´s naast eeuwenoude tempels die soms letterlijk tot de hemel lijken te rijken. Dat is wat Azië te bieden heeft. Er gaat een compleet andere wereld voor je open en als je eenmaal geweest bent, wil je alleen nog maar terug. Meer zien, meer beleven en een nieuwe rondreis door een ander deel van Azië boeken.

Overtuigd? Zoek dan een rondreis door Azië naar je eigen smaak uit

Wat je ook zoekt: een rondreis door Indonesië, een groepsvakantie naar China, een individuele reis op maat of een singlereis naar India. Er is van alles mogelijk voor elk budget. Reisorganisaties hebben vaak mooie aanbiedingen voor de drie weken die vaak gebruikelijk zijn, maar je kunt natuurlijk ook een reis op maat (laten) samenstellen. Azië heeft echt voor elk wat wils. Heel veel plezier op jouw Aziëavontuur!

aanbieding URL omschrijving
Reizen op maat in Zuidoost-Azië https://dp-reizen.nl/ DP reizen is een reisorganisatie die gespecialiseerd is in Zuidoost-Azië. Wij bieden graag reizen op maat aan: van budgetreis tot luxe rondreis of een ontspannen strandvakantie, wij bieden het allemaal!
Op rondreis door Azië https://www.talisman.nl/ Talisman travel design biedt maatwerkreizen aan naar bestemmingen in Azië maar ook Afrika, Amerika en Oceanië. Iedere reis wordt geheel aan de hand van uw wensen en voorkeuren ontworpen, door een bestemmingsspecialist die haar bestemming van haver tot gort kent.
Individuele reizen op maat naar Zuidoost-Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. https://ramatours.nl/ Rama Tours Holland is een van de meeste gespecialiseerde reisorganisaties voor individuele reizen op maat naar Zuidoost-Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Onze expertise betreft niet alleen mooie en meestal kleinschalige accommodaties, maar ook interessante bezienswaardigheden, plaatselijke gewoontes, unieke plekjes, verlaten paradijselijke stranden en uw vervoer en excursies. Wij stellen alles in het werk om uw reis tot een droomreis te maken.
Executive VIP Travel: Unique Travel Experiences around the World http://www.executivetravel.nl/ Bij Executive VIP Travel bent u als klant het uitgangspunt. U kunt uw persoonlijke wensen met ons bespreken en wij garanderen u een exclusieve reis op maat naar bestemmingen over de hele wereld! Dat is ons vak. Wij bieden u expertise die gebaseerd is op ruim 20 jaar ervaring op het gebied van reizen in stijl met een ongekende kwaliteit. Bijna uniek in Nederland. Wij selecteren uitsluitend topklasse hotels, resorts en aanvullende reisarrangementen, waardoor u verzekerd bent van een onbezorgde vakantie op hoog niveau.

Denk je erover om je reis naar Azïe vanaf een Duitse luchthaven te beginnen? Lees dan ons artikel over vertrekken vanaf Duitsland om te zien welke tips er zijn om te zien of dit echt goedkoper is. Mocht je dit overwegen, kijk dan zeker ook naar onze parkeren- en overnachten- aanbiedingen: bijvoorbeeld Keulen en Düsseldorf. Wat je ook kiest: veel plezier op reis!