Ontdek Scandinavië! Noorwegen

Op vakantie in Noorwegen

Tijdens je vakantie in Noorwegen zul je verbijsterd raken door de prachtige natuur en de gastvrije Noren. Na één trip ben je verslaafd aan dit prachtige land.

Noren zijn volgens het '2017 World Happiness Report' de gelukkigste mensen ter wereld, omdat Noorwegen hoge scores heeft op vrijheid, welzijn, gezondheid, een goede overheid, vrijgevigheid en eerlijkheid. De noorse bevolking is ook gastvrij, wat je zult merken als je naar dit fascinerende land reist. Het land kent een lage bevolkingsdichtheid en grote delen van Noorwegen worden gekenmerkt door woeste natuur. Bossen, meren, gletsjers, bergen en fjorden domineren het landschap en vormen een grote aantrekkingskracht.
Omdat het land zo groot is, kun je tijdens een vakantie naar Noorwegen nooit alles zien en zul je je of moeten beperken tot één regio, of tijdens een rondreis ‘slechts’ de highlights kunnen bezoeken.

Aan de andere kant van de poolcirkel

• De Noordkaap en ook Spitsbergen: voor de echte avonturiers. ’s Zomers gaat hier de zon niet onder en schuilen de rondtrekkende rendierkudden in tunnels om toch nog een oog dicht te kunnen doen en ’s winters boek je een huskyreis om het landschap met een hondenslee te ontdekken!
Tromsø als poort tot de poolwereld. Is een bekende uitvalsbasis voor allerlei expedities en kent al meer dan een eeuw de bijnaam het Parijs van het noorden. Hier vind je onder andere het Poolmuseum en het Tromsø Museum, met wetenswaardigheden over de historie, natuur en cultuur van Noord-Noorwegen.
• De Lofoten behoren tot de bekendste Noorse eilandengroepen en hebben bijzonder fijne skigebieden. Bovendien geeft het Lofotr Vikingmuseum een mooie kijk in het rijke Vikingverleden van het land en kun je ’s zomers vissen, duiken of wandelen op deze prachtige eilanden.

Van de atlantische oceaan naar Zuid-Noorwegen

Trondheim is de drie na grootste stad van Noorwegen en heeft een eeuwenoude historische binnenstad, verschillende bezienswaardige musea en leuke restaurantjes. Bovendien zijn in de directe omgeving meren, bergen en fjorden te vinden, ideaal voor outdooractiviteiten dus.
• De Geirangerfjord staat sinds 2005 op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is diepblauw, omgeven door hoge bergen, woeste watervallen en spectaculaire kliffen. Hier kun je kajakken, raften en vissen of natuurlijk genieten van de groene bossen en de pittoreske kleine dorpjes.
Jotunheimen is het populairste nationale park van Noorwegen: een grotendeels ongestoord berggebied van 3.500 vierkante kilometer. Bij uitstek geschikt voor meerdaagse huttenwandelingen, fietsen, klimmen en voor langlaufers en alpine skiërs in de winter.
Bergen is na Oslo de grootste stad en kent zijn wortels in de vikingtijd. Het is een charmante, levendige stad en ook het beginpunt van de beroemde Hurtigrutenpostboten die vele steden, eilanden en dorpjes met elkaar verbinden.
• De regio Stavanger is beroemd vanwege haar natuurlijke schoonheden, waartoe de Lysefjord, het Solastrand en het natuurlijke plateau Preikestolen behoren. Een prachtige omgeving dus voor outdooractiviteiten en daarnaast is Stavanger een levendige studentenstad met een binnenstad met oude, witte houten huizen.
Oslo, de hoofdstad van Noorwegen bevindt zich tussen oeroude wouden en het Oslofjord. Warme zomers, skiën in de winter, wandelen op pelgrimspaden en prachtige musea, zoals het Munch Museum bezoeken, in de voetsporen van vikingen treden: in Oslo is echt alles mogelijk.

Zin in een vakantie naar Noorwegen? Kijk eens naar deze reizen:

aanbieding URL omschrijving
Ontdek Noorwegen! https://www.norgereiser.nl/reizen-noorwegen Met Norge Reiser naar Noord-Europa? Doen! Touroperator voor vakantiereizen naar Noorwegen, Zweden en Finland.
Het échte Noorwegen ontdekken http://www.fruamundsen.nl Fru Amundsen organiseert reizen naar Noorwegen. Reizen die net even anders zijn zodat u het échte Noorwegen ontdekt.
Beleef een échte zomer in Noorwegen https://www.norske.nl Noorwegen is tevens een land waar de lucht en het water “zuiver” is, waar men nog alleen kan zijn, één met de natuur en de dieren die er leven. Wij zorgen ervoor dat uw stress en de drukte van alle dag even voor een aantal weken worden vergeten.Norske wil u graag helpen bij de samenstelling van uw reis. 18 enthousiaste medewerk(st)ers zijn graag bereid u te informeren over de reis- en verblijfsmogelijkheden om u vervolgens goed voorbereid en gedocumenteerd op zomervakantie te laten gaan.

Niet vanaf Schiphol maar vanaf Düsseldorf direct naar Oslo vliegen? SAS vliegt meerdere keren per dag direct naar Noorwegen. Geïnteresseerd in een hotel bij vliegveld Düsseldorf of goedkoop parkeren bij Düsseldorf airport? Soms ben je voordeliger uit als je vanuit Duitsland vertrekt. Lees voor meer informatie ons artikel over vliegen vanaf Duitsland.

Lees ook onze andere bijdragen over Scandinavië: Reizen naar Zweden; Finland: anders en prachtig en Scandinavië: gevaarlijk schiereiland.