Ontdek Scandinavië! Finland

Finland: anders en prachtig

Finland heeft als vakantieland bijzonder veel te bieden. Zowel in het merengebied in het zuiden van het land als in het noordelijke Lapland.

Afgelegen sauna aan een van de vele meren in Finland

Finland lake house

©nblxer/Fotolia.com

Het land der duizend meren heeft er in werkelijkheid meer dan 188.000, veel kleine en grotere meren zijn door onderlinge waterwegen met elkaar verbonden en vormen zo een uitgebreid stelsel. Op schiereilanden en landtongen ontstonden kleine nederzettingen en tot op de dag van vandaag kenmerken rust, ruimte en natuur, Finland. Hoewel het land net zo groot is als Duitsland, heeft het maar 5,5 miljoen inwoners. Waarvan een groot gedeelte in de regio Helsinki wonen, als je dus op zoek bent naar echte, ongerepte natuur en rust, ben je in Finland aan het juiste adres.

Uitdagend anders

Vanaf de twaalde eeuw tot in 1809 viel Finland onder Zweedse overheersing, daarna behoorde het land een eeuw lang toe aan Rusland en sinds 1917, na de Russische oktoberrevolutie, is de Finse staat onafhankelijk. De Finse taal is echter bewaard gebleven en een echte uitdaging voor ons, ze behoort niet tot de Indogermaanse taalgroep en het is moeilijk om hier chocola van te maken, zo betekent ‘Hyvää Päivää’ bijvoorbeeld goedendag! Echter geen zorgen, de meeste Finnen spreken uitstekend Engels.

Over Lapland is al veel geschreven, het is een magisch natuurgebied waar de Saami leven en in hun verhalen speelt de natuur de grootste rol. Zeker ook in Fins Lapland kun je bij uitstek genieten van de uitsgestrekte, wilde natuur, de prachtige oerbossen en de rendieren die overal je pad kruisen. Het aurora borealis kun je op verschillende plekken in Finland bekijken om de magie van dit wonderschone land nog meer te beleven. Ook hier kun je goed wintersporten, van sledevaren tot langlaufen tot sneeuwschoenwandelen, maar natuurlijk kun je ook voor skiën in Finland terecht.

Op vakantie naar Finland?

aanbieding URL omschrijving
Fins Lapland: ervaar de natuur als nooit tevoren! http://www.sherpareizen.nl Een reis door Fins Lapland is een garantie voor succes! Finland staat bekend om zijn oneindige bossen en prachtige natuur. Onze reizen door Fins Lapland vinden plaats in een extreem rustig gebied, ver weg van het massatoerisme. Met een beetje mazzel kom je dagenlang niemand tegen. Een unieke ervaring. En als je er toch bent: geniet van een onvergetelijke huskysledetocht, prachtige sneeuwschoenwandelingen op GPS, een toffe middag ijsvissen en misschien wel het noorderlicht! En nog veel meer… Fins Lapland heeft het allemaal!
Het beste van Fins Lapland https://www.travelpa.nl Een unieke winterse reiservaring die u zeker niet mag missen! Lapland is een sprookje in de winter. Geniet bijvoorbeeld tijdens een luxe rondreis door Finland van Kittilä naar Rovaniemi van een adembenemend decor van besneeuwde bossen en heuvels die met een dikke laag sneeuw zijn bedekt. Ook kunt u een rondreis Finland geheel aan uw eigen wensen aanpassen, kijkt u eens op onze website.

Vanaf Keulen, Weeze of Düsseldorf naar Finland vliegen? Hier vind je interessante parkeeraanbiedingen vanaf deze luchthavens.

Wat te zien en doen in Finland?

• In Finlands bossen wonen waarschijnlijk rond de 1500 wilde bruine beren, wil je er een zien? Vanaf verschillende locaties vanuit Oost-Finland worden er zomers berenexcursies aangeboden.
• Wil je de ‘Ruska’ niet missen, dan moet je je vakantie in Finlang goed plannen. Binnen één week in september verkleurt de herfst de bladeren in de meest betoverende tinten rood, geel en oranje. Een machtig schouwspel.
• Helsinki is de hoofdstad van Finland en bevindt zich in het zuiden van het land. Hier vind je alles wat een moderne stad te bieden heeft aan cultuur, architectuur, culinaire verrassingen en nachtleven. Daarnaast liggen er om Helsinki heen 330 eilanden en kun je met een veerboot sommige van deze eilandjes bezoeken of je kunt een wandeling maken in één van de vele groene parken die de stad rijk is.

Lees ook onze andere bijdragen over Scandinavië: Op vakantie naar Noorwegen; Reizen naar Zweden en Scandinavië: gevaarlijk schiereiland.