Belicht: Middelburg

Middelburg is de grootste plaats van de provincie Zeeland en bevindt zich op het voormalige eiland Walcheren. Middelburg is in de negende eeuw ontstaan, als middelste burcht van Walcheren. Tot het eind van de 16e eeuw was het de grootste koopliedenstad van de noordelijke Nederlanden, vooral door de handel van de VOC kwam de stad tot bloei. Momenteel kent de stad ongeveer 40.000 inwoners.

De rijke geschiedenis maakt de stad zo bijzonder en deze zie je terug in de mooie historische panden, speciale musea en de aardige smalle straten. Bovendien kun je er heerlijk eten en drinken in de vele restaurants en dan hebben we het nog niet over de leuke winkels gehad, waar je naar hartelust je inkopen kunt doen.
Het Middelburgse stadhuis werd in de Tweede Wereldoorlog vernield, maar is gelukkig prachtig gerestaureerd. Als je het wilt bezoeken, kun je een rondleiding boeken. Daarnaast is de Onze-Lieve-Vrouwe Abdij zeker een bezoek waard. Deze abdij stamt uit de twaalfde eeuw en wordt sinds 1812 gebruikt als provinciehuis. Bovendien is het Zeeuws Museum hier gehuisvest.

In de winter maakt de stad zichzelf bekend als Middelburg winterstad. Naast een ijsbaan op de Markt, vind je marktkramen op het Damplein en zijn er speciale winterwandelingen uitgezet. Op de vele terrassen of in de cafeetjes als het kouder is, drink je een lekker Glühwein of warme chocolademelk.

IJsbaan op de Markt in Middelburg

Het hele jaar door vind je in Middelburg veel galeries en hippe winkels met design en handwerk. Handgemaakte sieraden, lederwaren, chocolade en bier. Middelburg is van alle markten thuis en je kunt er dus terecht voor prachtige producten.

Wil je langer dan een dag in Middelburg blijven? Via de website uit in Middelburg kun je naast allerlei andere bezienswaardigheden ook verschillende hotelaanbiedingen bekijken.

Lees ook eens over de populairste bestemmingen in 2018! Of ben je misschien geïnteresseerd in een reis naar Scandinavië? Veel leesplezier!