Top tien populaire bestemmingen in 2018

Volgens de populaire boekingssite booking.com worden dit de populaire bestemmingen voor 2018. Hoe dit berekend is? Er is gekeken naar die steden waar het aantal boekingen tussen september 2016 en september 2017 het sterkst gestegen zijn. Volg jij graag trends, dan zijn dit de places to be voor 2018!

Sapporo- Japan

Bekend van het gelijknamige bier en de Olympische Winterspelen van 1972. Gelegen op het noordelijkste eiland van Japan trekt het sneeuwfestival elk jaar weer veel bezoekers, want hoewel Sapporo helemaal niet zo noordelijk ligt, kent het zeer koude winters. In de herfst echter, kun je genieten van een scala aan kleuren van de grote hoeveelheid bomen en bloemen die op het eiland aanwezig zijn.

Nashville- Verenigde Staten

Music City, beter nog, de hoodstad van country music. Vooral de vele musea en tours die gericht zijn op countrymuziek zijn in trek. Daarnaast zijn er heel veel restaurants en bars die de moeite van een bezoek waard zijn. Je kunt niet in Nashville, Tenessee gewezen zijn, zonder de hot chicken geproefd te hebben.

Boekarest- Roemenië

Een stad die het statige verleden uitademt, met brede straten en indrukwekkende paleizen. Veel van die paleizen huisvesten tegenwoordig musea, zoals het Nationaal Museum voor de Kunst, dit bevindt zich in het Koninklijk Paleis. Wil je ’s avonds gaan eten, ga dan weg uit het centrum en de wijken in: dan krijg je meteen een beeld van hoe de lokale bevolking, leeft én eet! Zo ontdek je een ander verleden, naast neo-klassieken uit de 17e en 18e eeuw, heeft het communisme ook een stempel op de stad gedrukt.

Zakopane- Polen

Vlakbij de Slowaakse grens ligt Zakopane in het berggebied Tatra. Hier kun je ’s zomers wandelen en ’s winters skiën. Het is een klein stadje waar je terug in de tijd lijkt te gaan. Veel houten huizen met houtsnijwerk én in de winter, veel sneeuw! Frisse lucht en prachtige bergen.

Mountains Zakopane

wintersportgebied Zakopane in het zuiden van Polen©Photo Mix/www.pexels.com

Taitung- Taiwan

Prachtig gelegen tussen de kust en de bergen in, dat is Taitung. Het leven gaat hier langzamer, wil je ontspannen en echt tot rust komen? Dan ben je in deze stad aan het juiste adres. Leuk om te doen is een fietstocht door een van de parken of een boottocht naar Green Island. Hier kun je duiken, snorkelen en heerlijke vis en zeevruchten eten.

Brisbane- Australië

Hot en happening in 2018 zijn niet de steden Sydney of Melbourne, maar Brisbane. Een relaxte stad met veel mooie stranden en plekken om dolfijnen te spotten. Brisbane is meerdere keren verkozen tot één van de beste steden ter wereld om te leven, niet gek ook, hier komt alles samen: het stadsleven, fantastisch tropisch weer en veel ruimte om heerlijk te ontspannen.

Portland- Verenigde Staten

Voor wie net even anders aangenaam vindt: Portland. De stad in Oregon, staat bekend om haar relaxte sfeer met veel eettentjes en food trucks en heeft de slogan, you can, in Portland! Daarnaast vind je in de omgeving én uitgestrekte bossen én strand. Ben je een wijnliefhebber, bezoek dan één van de wijngaarden die je zowel in urban wineries vindt, als buiten de stad.

Portland

Portland, Oregon©Tabitha Mort/Pexels.com

Voordelig vliegen naar het westen van de Verenigde Staten? Vanaf Düsseldorf en Frankfurt, maar ook vanaf Brussel vlieg je vaak voordeliger dan vanaf Schiphol. Dit hangt vooral af van wanneer je wilt vliegen. In Duitsland en België zijn de schoolvakanties bijvoorbeeld op een ander moment en het kan zeker de moeite waard zijn om te onderzoeken of dit ook voor jouw vakantieperiode geldt. In combinatie met een park-sleep-fly-aanbieding vind je een goed hotel bij het vliegveld Düsseldorf waar je dan ook meteen je auto voor een aantal weken kunt parkeren. Op die manier ben je dan ook echt voordeliger uit en zijn het de wellicht extra kilometers ook echt waard.

Lima- Peru

De gastronomische hoofdstad van Latijns-Amerika is Lima. Hier kun je heerlijk eten! Wat betreft cultuur en geschiedenis kun je je hart ophalen, archeologische Inca-opgravingen en prachtige paleizen uit het Spaans koloniale verleden. Vanuit de wijk Miraflores duik je zo de zee in.

Bogotá- Colombia

Hectisch, dat is één woord om deze stad te omschrijven. In Bogotá leven meer dan 8 miljoen mensen en de stad ligt op 2600 meter hoogte en is absoluut het hart van het land. In de wijk La Candeleria kun je nog veel terugvinden van het koloniale verleden van de stad. Wat je zeker moet drinken is echte Colombiaanse koffie in een van de vele authentieke koffiehuizen in de stad.

Hannover- Duitsland

Herrenhäuser Gärten, festivals, heerlijk eten en drinken, top van het Neues Rathaus, zomaar een keus uit de dingen die je kunt doen in Hannover. Daarnaast kun je in Hannover veel musea bezoeken, heerlijk door de stad slenteren, rommelmarkten bezoeken. Varen op de Maschsee of een wandeling maken in het stadsbos Eilenriede.

Duitsland verder ontdekken?

Verliefd geworden op de ontspannen sfeer in Duitsland? Bezoek dan ook eens één van de andere mooie steden van onze oosterburen. Niet ver over de grens vind je al prachtig en sfeervol buitenland. Keulen, bijvoorbeeld. Hier vind je een interessante en sfeervolle binnenstad, rondom de eeuwenoude Dom kun je rondwandelen, winkelen, lekker eten en natuurlijk een Kölsch drinken! Combineer een bezoek aan deze stad met een langere vakantie en gebruik het vliegveld van Keulen om één van de hierbovenstaande bestemmingen te bezoeken!

Kölner Dom

Kölner Dom©Pixabay.com