7 tips als je deze zomer naar Londen reist...

1. Het weer in Londen: wees op alles voorbereid

Ken je de uitdrukking “four seasons in one day”? Deze gaat volkomen op voor het weer in Londen. Dus houd rekening met regen en zon, koude wind als je buiten bent en oververhitting als je met de metro reist. Dat betekent dus regenjas, paraplu en een zomerse sjaal meenemen, maar ook laagjes aantrekken. Zo kun je wat uittrekken als je het warm hebt.

Wees voorbereid op het weer in Engeland©Jack Finnigan/Unsplash.com

Wees voorbereid op het weer in Engeland©Jack Finnigan/Unsplash.com

2. Een handige “daypack”

Een rugzak waarin je alle benodigdheden voor een dag onderweg kunt opbergen, zoals al die laagjes kleding en je paraplu. Een waterdicht exemplaar is natuurlijk aan te raden, het regent immers af en toe in Londen en het is zonde als je spullen nat worden.

3. Kleed je voor het nachtleven

Londen bruist ’s nachts en daar wil je natuurlijk alles van mee krijgen, dus pak je goede jurk/nette broek en je dansschoenen in, zodat jij daar optimaal gebruik van kunt maken. Het staat je natuurlijk helemaal vrij om je te kleden, zoals jij wilt. Een goede avondoutfit raden wij echter aan.

4. De juiste schoenen voor elke gelegenheid

Bovenstaande klopt. Altijd. Maar, tegelijkertijd wil je niet te veel meenemen. Je zult dus een keuze moeten maken en dan gaat comfort waarschijnlijk toch voor. Naast de dansschoenen, die je bij de perfecte avondoutfit zul dragen, raden we dus in ieder geval schoenen aan waarop je de hele dag comfortabel kunt lopen en dat zullen dan toch echt wandelschoenen of sneakers zijn.

5. UK-adapter voor je stekkers

De “gewone” Nederlandse stekker past niet, dus neem een reisstekker mee voor Londen. In Engeland is de netspanning 230 V, dus je kunt gewoon je apparaten gebuiken, je zult alleen een verloopstekker moeten denken.

6. Wees een minimalist: neem niet te veel mee

Lijkt tegenstrijdig in dit lijstje, maar het is waar: mocht je iets vergeten, denk dan: ook in Londen poetsen mensen hun tanden en kun je tandenborstels kopen. Het enige wat je echt nodig hebt zijn je paspoort of id-kaart en je bankpas of credit card. Een gedachte die ons gerust stelt.

7. Er is altijd nog de pub

Mochten al deze tips niet succesvol zijn; je bent nat geregend, je hebt je voeten vol blaren gelopen, je was niet in staat om je telefoon met online kaart van Londen te downloaden en ziet het even niet meer zitten? Dan is er de pub. Hebben we verder niets aan toe te voegen.